Kun nyt kerrankin olen näin vaikutusvaltaisessa asemassa, että blogiani lukee jopa 30 henkilöä päivässä, niin käytän nyt sitten tilanne hyväksi ja yritän ohjata televisio käyttäytymistänne.

Muistan kyllä, että lupasin siirtyä Suomen asioista takaisin Swazi –juttuihin, mutta älkäähän tuomitko ennen kuin olette lukeneet.

Seuraavassa muutama tv tärppi jotka on totta niin siellä härmässä kuin täällä savimajojen maassakin tavalla tai toisella.


1. Mikä tv-ohjelma näkyy niin Suomessa kuin Swazimaassakin? Äkkiseltään ajateltuna tietysti jalkapallon mm-finaali. Varmasti totta, mutta tuo maailman suurin urheilutapahtuma järjestetään seuraavan kerran vasta vuonna 2010. Arvatkaa muuten missä maassa? Etelä-Afrikka, oi kyllä. Se kuume täällä tosiaan koko ajan on nousemassa. lähes joka päivä niin Swazimaan kuin Etelä-Afrikankin lehdissä on jotain mm-kisoista ja katukuvassakin näkyy, tv:stä puhumattakaan. Hyvänen aika, kisoihin on aikaa yli kaksi vuotta, jäitä hattuun ja banderollit kaappiin.

Mutta asiaan. Oikea vastaus ensimmäiseen kysymykseen on Why     democracy? Tuo mainio ohjelmasarja vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Mietitäänpä mihin kaikkeen ohjelmasarjan myötä päästään kurkistamaan? Venäjän demokratian tilanteeseen(onko siellä sellaistakin), Kiinaan, kenties Burman suljettuun valtioon(no tuskinpa vain), Egyptiin, lähi-idän demokratiaan, eurooppalaiseen demokratiaan(muhammed –pilakuvat). Ehdottomasti suosittelen tuota ohjelmasarjaa kaikille. Se on nyt lokakuussa nähtävillä ympäri maailmaa. Suomessa Ylen kanavilla. Jos Yle ehti näyttää kaikki 10 dokumenttielokuvaa jo lokakuun alkupuolella, niin kaikkihan on nykyään netissä, Ylen Areenassa. Täällä Swazimaassa tuo ohjelmasarja voi olla aika lailla suolaa haavoihin, koska tyytymättömyys kuninkaaseen on yleistä. Mutta näin suomalaisena sitä katsoo ihan kiinnostuneena.

 

2. Mikä ohjelma näkyy Suomessa tv:stä ja täällä se on todellisuutta. Taas joku nokkela voisi sanoa poliisi-tv. Miksei, mutta sitä ei haettu tässä. Säätäkää vastaanottimenne Yle tv1:lle lauantaina klo 18.50 niin tiedätte tasan tarkkaan mitä tarkoitan. Vuosikausia yksi parhaista tv-ohjelmista. Avara Luontohan se sieltä tälläkin viikolla tulee. Täällä tosiaan tietyissä paikoissa näkee aivan samoja maisemia ja tietysti niitä eläimiäkin. Ainut mikä täältä puuttuu, mutta teillä se siellä tv:ssä kuuluu on totta kai maan mainio kertoja.  Kieltämättä sellaista rauhallista miesääntä täällä rauhattomassa, meluisassa Afrikassa kyllä tarvittaisiin. Katsokaa ja lumoutukaa. Minäkin yritän huomenna lepuuttaa silmiäni kun pääsen tekemään suurien eläimien kanssa tuttavuutta kansallispuistoon Krugerin.

 

3. Poliittiset jutut ja luontoasiat on jo käsitelty, mutta mikä puuttuu. Tiedätte, että tämä poika ei kuitenkaan välttämättä mitään saippuasarjoja tai elämäntyyli -ohjelma -tärppejä anna. Jätetään ne väkivalta elokuvatkin nyt väliin, sillä täällä ne on paljon parempia. Mutta totta kai se mikä Juliusta kiinnostaa on urheilu. No, urheilut meni jo viime viikolla , kun se Räikkösen poika otti ja voitti kaikkien pessimistisien suomalaisten yllätykseksi maailmanmestaruuden. Onnea Kimi. Ja täällä viettettiin suurta urheilujuhlaa, kun Etelä-Afrikka pieksi Englannin rugbyn mm-finaalissa. Nyt kaikki afrikkalaiset on maailmanmestareita. Teki hyvää täkäläiselle itsetunnolle. Go Bokke.  Asiaan. Mitä ohjelmaa katsomalla ja osallistumalla te voitte vaikuttaa tämän maanosan ihmisten hyvinvointiin. Jos sanon, että voihan nenä, niin sytyttääkö. Ai ei, no katsohan Yle tv2:n nenäkkäitä ohjelmia tänään perjantai-iltana. Kun katsoo 6 tuntia punaisia neniä, niin kyllä siinä herkistyy iso yritysjohtajakin avaamaan kukkaronsa nyörejä.

 

4. Eikö vieläkään tärpännyt. No katsokaa nyt edes uutiset ja kertokaa mitä siellä kerrottiin. Ja jos sielläei mainita mitään Afrikasta, niin soittakaa siihen puhelinnumeroon, joka näkyy lopputeksteissä ja valittakaa, että miten yksi maanosa voi olla muita vähäpätöisempi.


Ei muuta kuin kotialttarin ääreen.