Tiedättekös ihmiset, että mitä teemapäivää vietetään tänään 1.12.

Ei, ei ja vielä kerran EI. Kyse ei ole mistään Härmän marttojen keksimästä popsipopsi porkkanaa päivästä, joita vuosi on muuten pullollaan. Tai jokseenkin typeristä: eilinen 30.11 älä osta mitää-päivä tai 20.11 pukeudu valkoiseen, koska on lastenoikeuksien päivä. ( huom. nyt on turha älähtää: mulla ei ole mitään lastenoikeuksien päivää vastaan, vaan ylimääräisiä turhia hullutuksia vastaan, jotka ei toimi.

Tänään on ihan maailmanlaajuinen AIDS -päivä. Afrikka on uutisissa tänään. AIDS on valtava ongelma vaikka siitä ei Suomessa niin valtavasti kuulekaan. Ehkäpä Suomessakin asiasta pitäisi puhua enemmän, sillä epäillään, että tuhannet suomalaiset ovat hiv-positiivisia tietämättään. Miettikääpä sitä ja katsokaa iltauutisia. Etelä-Afrikassa ainakin isot häppeningit tänään. Ja täällä maassakin asia on isoimmin kirjaimin tänään näkyvissä.

Kansainvälistä propagandaa loppuun fraasin muodossa: Keep the promise, stop AIDS!

P.S. Huomenna 2.12 on ensimmäinen adventti. Kailottakaa sitä hoosiannaa munkin puolesta, vaikka kyllähän te sen teettekin. Toinen vuosi peräkkäin kun en pääse kirkkoon ekana A:na. Viime vuonna Utsjoen korvessa, tänä vuonna täällä jossain. Taitaa tuleva kirkkopyhä olla kuitenkin yksi vuoden suosituimmista. Muistaakseni top3:ssa. Mutta miksi ihmiset unohtavat sen kirkossa käymisen, sitten joulun jälkeen. Ikuisuuskysymyksiä. Huomenna kirkoissa kerättävä kolehti menee Afrikan lasten hyväksi, joten olkaahan avokätisiä huonosta kolehtipuheestani huolimatta. Ongelmat täällä ovat syvät. No joo, aina on syytä epäillä avun perille menemistä. Mutta jos kukaan ei anna mitään, niin silloin näiden lasten hyvinvointi ei ainakaan nouse. Niin monta perhettä olen nähnyt joissa huoltajana on 12- tai 14-vuotias tyttö. Siinä ei enää ole koulunkäynnille edellytyksiä kun vastuu nuoremmista sisaruksista on kokoaikainen.